Wij bieden creatief talent de mogelijkheid om hun talent te laten zien en nemen ontwerpen in productie. Daarnaast hebben we contacten met opleidingen zoals het Sint Lukas in Boxtel of het ROC waar we in overleg met studenten kijken naar de mogelijkheid om bij ons het product te produceren.

 

Een  van onze ontwerpers is Marjolein Bemelmans portret

Marjolein (uit Veghel) en moeder van 3 kinderen ontwerpt en produceert sinds de start van de vakopleiding Leren tassen, onderdeel van de studie Creatief vakman aan het sint Lucas in Boxtel tassen en accessoires. Haar eigen label MBMB bagdesign staat voor unieke leren tassen, naar wens en op maat, Made By Marjolein Bemelmans. zie hier haar website

Al tijdens de vakopleiding Leren tassen, heeft Marjolein meegedaan met verschillende ontwerpwedstrijden; ze kreeg onder meer een bijzondere vermelding voor creativiteit en vakmanschap voor haar ontwerpen voor de Designprijsvraag van Hester van Eeghen o.a. tentoongesteld in het Tassenmuseum.

Ontwerpwedstrijden leveren haar inspiratie voor bijzondere tassen met een thema zoals de ’Zeeduivel’ en de ’Boomstam’. Natuurlijk is er naast deze kunstzinnige modellen ook ruimte voor leren tassen waar functionaliteit en praktische draagbaarheid maximaal gecombineerd worden met uniciteit. 

Een klant komt met een wens, en kan leer, voering en fournituren uitzoeken voor een tas op maat. Vervolgens ontwerpt en vervaardigt Marjolein de tas in eigen atelier. De tassen kenmerken zich door aparte vormen, afstekende stiksels en details met een knipoog. Iedere tas die uit haar atelier komt, is een uniek stuk. Voor Maison Unique heeft Marjolein een shopper ontworpen welk gemaakt wordt van leer dat komt van oude banken.